Inlämning

Lämna in det du själv skulle kunna tänka dig att köpa, d.v.s. det som fortfarande är modernt och i bra skick. Det du lämnar bör inte vara mer än 2 till 3 år gammalt.
Vi blandar kända märken med guldkorn från kedjorna. Se till att kläderna återspeglar rådande trend samt säsong och sortera bort det som är fläckigt, trasigt eller nopprigt. Kläderna ska vara tvättade och har de legat en tid i förrådet behöver de kanske tvättas om. Skor behöver rengöras innan de lämnas in.

Inlämningen i Vasastan, Göteborg och Östermalm har öppet måndag – fredag 11-17.45. Inlämning på Sergel har öppet måndag – fredag 10-18.45. Vi tar alltså INTE emot kläder på helgerna. Vi har en inlämningsstation i varje butik där vi tar emot och prissätter varorna direkt när du kommer. Ibland kan det vara kö så var beredd på att det kan ta lite tid. Det går tyvärr inte att lämna en påse och komma tillbaka senare. Vi ser gärna att du tar med dig max 20 artiklar per inlämning. Inlämnade varor finns i butiken i 30 dagar. Du ansvarar själv som kund för att hämta osålda varor om du vill ha dem tillbaka. Om varorna inte hämtats ut efter 30 dagar skänks de vidare till Stockholms Stadsmission eller annan välgörenhet.

VI TAR EMOT:

Vi tar in ytterplagg, klänningar, tröjor, blusar, skjortor, byxor, jeans, kjolar, skor och accessoarer såsom handväskor, skärp, sjalar, smycken, solglasögon. Vi blandar märken med guldkorn från kedjorna.

Märken som säljer bra på Arkivet är bland annat Rodebjer, Toteme, Samsoe Samsoe, Ganni, COS, Acne, Hope, Dagmar, & Other stories, ATP Atelier, Louis Vuitton, Maria Nilsdotter, Isabel Marant, Day, Malene Birger och Mayla.

Vi tar inte emot: Träningskläder, natt- underkläder, badkläder, vintage, retrokläder, mammakläder, bröllops- balklänningar och äkta päls (fuskis går bra).

Vad kan du lämna in just nu? Läs mer om vad som säljer bra hos oss just nu.

KOMMISSION:

Vi säljer på kommission vilket betyder att du som kund får betalt i efterhand för de varor som sålts och du får då 40% av försäljningspriset. Arkivet tar emot kläder, skor och accessoarer, som max får kosta 2995kr i utpris, dvs som vi säljer för 2995kr och kommissionen av dessa är 40% till dig som kund. Enda undantaget som får kosta mer än 2995kr är väskor som får kosta max 9995k i utpris, kommissionen av dessa är 40%. Du registreras som kund hos Arkivet vid din första inlämning, varorna vi tar in registreras, prismärks efter skick och aktualitet och hängs ut i butiken.

Varorna finns i butiken i 30 dagar. Efter 30 dagar ansvarar du själv för att plocka ihop och hämta de varor som inte blivit sålda och få pengar för det som blivit sålt. Varor som inte sålts eller hämtats tillbaka efter 30 dagar skänks vidare till välgörenhet. Pengarna du tjänat på dina sålda varor får du hämta ut när du vill och finns registrerade på ditt kundkonto i 24 månader tills utbetalning sker. Du kan välja att få dina pengar insatta på ditt bankkonto eller använda dem för att handla i butiken.

VIKTIGT!

Om du är under 18 år behöver du en vårdnadshavares skriftliga medgivande vid inlämning av kläder på Arkivet. Vänligen klicka på länken för att hitta blanketten> Medgivandeblankett

Pengarna betalas inte ut per automatik efter försäljning utan du måste själv meddela att utbetalning ska ske.

Följ oss gärna på Instagram @arkivetsthlm för uppdateringar om vad som säljs bäst just nu.