INLÄMNING

HUR GÅR INLÄMNINGEN TILL?

På Arkivet är det enkelt att lämna in och sälja kläder. Följ stegen nedan för att sälja och handla kläder, skor och accessoarer hos oss.

1. RENSA DIN GARDEROB

Rensa garderoben på sådant du inte längre använder. Vi tar emot det som fortfarande är i bra skick, modernt och i säsong. Det du lämnar in bör inte vara mer än 2 till 3 år gammalt.

2. SKAPA ETT DIGITALT KONTO

För att lämna in varor hos oss behöver du skapa ett digitalt kundkonto på Mina Sidor. Det kan du göra här.

3. LÄMNA IN I BUTIK

Kom till någon av våra butiker i Vasastan, Göteborg, på Sergel eller Östermalm på drop-in eller boka tid för att få dina varor värderade. Dina varor ligger ute till försäljning online eller i butik i 30 dagar.

4. ARKIVA MED OSS

En såld vara ger dig 40% av försäljningspriset. Använd din kommission till att handla nytt i butik eller få utbetalning till ditt bankkonto via Mina Sidor.

Besök vår kontaktsida för inlämningens öppettider i respektive butik. Vi har en inlämningsstation i varje butik där våra värderare tar emot och prissätter varorna direkt när du kommer. Ibland kan det vara kö så var beredd på att det kan ta lite tid. Observera att du inte kan lämna en påse och komma tillbaka senare.

VAD KAN DU LÄMNA IN HOS OSS?

Vi tar in ytterplagg, klänningar, tröjor, blusar, skjortor, byxor, jeans, kjolar, skor och accessoarer såsom handväskor, skärp, sjalar, smycken, solglasögon.

Vi blandar kända märken med guldkorn från kedjorna. Märken som säljer bra på Arkivet är bland annat Rodebjer, Toteme, Samsøe & Samsøe, GANNI, COS, Acne Studios, Hope, Dagmar, & Other stories, ATP Atelier, Louis Vuitton, Maria Nilsdotter, Isabel Marant, DAY Birger et Mikkelsen, By Malene Birger och Mayla.

Följ vår checklista inför din inlämning:

 • Lämna in det du själv skulle kunna tänka dig att köpa. Plaggen ska återspegla rådande trend och säsong samt vara modernt och i bra skick.
 • Det du lämnar in bör inte vara mer än 2-3 år gammalt.
 • Sortera bort det som är fläckigt, trasigt eller nopprigt.
 • Kläderna ska vara tvättade. Har de legat en tid i förrådet kan de behöva tvättas om.
 • Skor behöver rengöras innan de lämnas in.
 • Ta med dig max 20 artiklar per inlämning. 
 • Vi tar inte emot: Träningskläder, natt- underkläder, badkläder, vintageplagg, retrokläder, mammakläder, bröllops- balklänningar och äkta päls (fuskpäls går bra).

Du kan ta del av våra aktuella inlämningstips här. Följ oss på Instagram @arkivetsthlm för inspiration och uppdateringar på vad som säljer bäst ju nu.

KOMMISSION OCH FÖRSÄLJNING

Vi säljer på kommission vilket betyder att du som kund får betalt i efterhand för de varor som sålts och du får då 40% av försäljningspriset. Vi tar emot kläder skor och accessoarer som vi värderar till ett maximalt försäljningspris enligt:

 • Väskor: Niotusen niohundra nittiofem kronor (SEK 9 995)
 • Ytterkläder: Fyratusen niohundra nittiofem kronor (SEK 4 995)
 • Övrigt: Tvåtusen niohundra nittiofem kronor (SEK 2 995)

Du måste ha skapa ett digitalt kundkonto för att lämna in varor på Arkivet. Varorna vi tar in registreras, prismärks efter skick och aktualitet och ligger sedan ute till försäljning i butik eller online i 30 dagar.

Du ansvarar själv som kund för att hämta osålda varor om du vill ha dem tillbaka. Om en vara inte hämtas inom sju (7) dagar efter försäljningsperiodens slut övergår äganderätten till varan till Arkivet.

Innestående försäljningskommission kan hämtas ut i 24 månader från inlämningsdatum av kläderna som den avser. Därefter förfaller Inlämningskundens försäljningskommission till Arkivet. Den kan användas för att handla i Arkivets butiker eller betalas ut till ditt bankkonto via Mina Sidor. Du kan läsa mer om våra villkor här.

 • Om du är under 18 år behöver du en vårdnadshavares skriftliga medgivande vid inlämning av kläder på Arkivet. Vår medgivandeblankett hittar du här.