INLÄMNING

Hos oss är det enkelt att lämna in och sälja second hand. Vi har inlämningsdiskar i varje butik där våra värderare hjälper dig med din inlämning.

HUR GÅR INLÄMNINGEN TILL?

Följ stegen nedan för att sälja och handla kläder, skor och accessoarer hos oss.

  • Om du är under 18 år behöver du en vårdnadshavares skriftliga medgivande vid inlämning av kläder på Arkivet. Vår medgivandeblankett hittar du här.
  • För att lämna in kläder hos oss behöver du ha ett digitalt kundkonto på Mina Sidor. På Mina Sidor kan du ta del av din försäljningsstatus och begära utbetalning till ditt bankkonto. Skapa/logga in på ditt digitala kundkonto här.
  • Vi har en inlämningsstation i varje butik där våra värderare tar emot och prissätter varorna direkt när du kommer. Ibland kan det vara kö så var beredd på att det kan ta lite tid. Observera att du inte kan lämna en påse och komma tillbaka senare. Välkommen att boka tid för inlämning här eller kom förbi på drop-in.

VAD KAN DU LÄMNA IN?

Vi tar in kläder, skor och accessoarer och blandar kända märken med guldkorn från kedjorna. Inför din inlämning kan du ta del av våra aktuella inlämningstips och följa vår checklista nedan.

Följ oss på Instagram @arkivetsthlm för fler inlämningstips, inspiration och uppdateringar på vad som säljer bäst ju nu.

FÖRSÄLJNING & KOMMISSION

Vi säljer på kommission vilket betyder att du som kund får betalt i efterhand för de varor som sålts och du får då 40% av försäljningspriset. Vi tar emot kläder skor och accessoarer som vi värderar till ett maximalt försäljningspris enligt:

  • Väskor: Niotusen niohundra nittiofem kronor (SEK 9 995)
  • Ytterkläder: Fyratusen niohundra nittiofem kronor (SEK 4 995)
  • Övrigt: Tvåtusen niohundra nittiofem kronor (SEK 2 995)

Du måste ha skapa ett digitalt kundkonto för att lämna in varor på Arkivet. Varorna vi tar in registreras, prismärks efter skick och aktualitet och ligger sedan ute till försäljning i butik eller online i 30 dagar.

Du ansvarar själv som kund för att hämta osålda varor om du vill ha dem tillbaka. Om en vara inte hämtas inom sju (7) dagar efter försäljningsperiodens slut övergår äganderätten till varan till Arkivet.

Innestående försäljningskommission kan hämtas ut i 24 månader från inlämningsdatum av kläderna som den avser. Därefter förfaller Inlämningskundens försäljningskommission till Arkivet. Den kan användas för att handla i Arkivets butiker eller betalas ut till ditt bankkonto via Mina Sidor. Du kan läsa mer om våra villkor här.

INLÄMNINGENS ÖPPETTIDER

VASASTAN & ÖSTERMALM
Mån-fre: 11.00-17.45
Lör-sön: Stängt

GÖTEBORG
Mån-fre: 11.00-17.45
Lör-sön: Stängt

SERGEL
Mån-fre: 11.00-18.30
Lör: 11.00-16.45
Sön: Stängt

Vänligen se vår kontaktsida för mer kontaktinformation och respektive butiks öppettider.