SÄLJ HOS OSS

Tillsammans med våra kunder gör vi det enkelt och roligt att sälja och köpa secondhand. Välkommen in i våra butiker i Stockholm & Göteborg för att lämna in och sälja kläder, skor & accessoarer du inte längre använder.

HUR GÅR FÖRSÄLJNINGEN TILL?

1. RENSA

Rensa din garderob på godbitarna du inte längre använder. Vi tar emot det som är modernt, i säsong och i bra skick. Det du lämnar in bör inte vara mer än 2-3 år gammalt.

2. LÄMNA

Boka tid för inlämning eller kom förbi på drop-in i någon av våra butiker. Vi har inlämningsdiskar i varje butik där våra experter inom klädvärdering tar emot och värderar dina varor direkt på plats. Dina varor ligger ute till försäljning i 30 dagar. Se kontakt och öppettider här.

3. FÅ BETALT

För varje såld vara får du 40% i kommission av försäljningspriset (60% via ARKIVET Premium). Använd din kommission till att handla i butik eller få direkt utbetalning till ditt bankkonto via Mina Sidor.

BOKA TID NU ELLER KOM FÖRBI PÅ DROP-IN.

Observera att vi enbart erbjuder drop-in inlämning mellan den 1/7-11/8, tidsbokningen är stängd under denna period. Varmt välkommen på drop-in inlämning under inlämningens öppettider.

VAD KAN JAG LÄMNA IN?

Vi tar in kläder, skor & accessoarer och blandar kända märken med guldkorn från kedjorna. Ta del av månadens inlämningstips nedan och följ oss på Instagram @arkivetsthlm för inspiration och uppdateringar på vad som säljer bäst just nu. Se vår FAQ nedan för mer information.

MÅNADENS INLÄMNINGSTIPS.

VARFÖR SKA JAG VÄLJA ARKIVET?

1. Smidig inlämning

Lämna in i butik och få dina varor värderade på 10 minuter.

2. Snabb försäljning

80% av alla plagg som lämnas in hos oss säljer inom 7 dagar.

3. Direkt utbetalning online

Utbetalning via vår digitala tjänst Mina Sidor direkt till ditt bankkonto.

FAQ

Vad kan jag lämna in?

Vi tar emot kläder, skor & accessoarer. Inför din inlämning kan du ta del av månadens inlämningstips och följa vår checklista:

  • Dina varor ska återspegla rådande trend och säsong samt vara moderna och i bra skick. Vi blandar kända märken med guldkorn från kedjorna.
  • Det du lämnar in bör vara max 2-3 år gammalt.
  • Tvätta dina varor inför din inlämning.
  • Ta med max 20 artiklar per inlämning.
  • Vi tar inte emot: Träningskläder, natt- och underkläder, badkläder, vintageplagg, retrokläder, bröllops- och balklänningar samt äkta päls (fuskpäls går bra).

Hur prissätts mina varor?

Våra experter inom klädvärdering prissätter dina varor direkt på plats tillsammans med dig. De varor vi tar in registreras och prismärks efter skick, varumärke och efterfrågan. Vi tar emot kläder, skor & accessoarer som vi värderar till ett maximalt försäljningspris enligt:

  • Väskor: 14.995 SEK
  • Ytterkläder: 4 995 SEK
  • Övrigt: 2 995 SEK

Hur mycket får jag i kommission?

Vi säljer på kommission vilket betyder att du som kund får 40% i kommission så fort din vara är såld (60% via ARKIVET Premium).

Hur får jag betalt?

När en vara är såld hamnar din kommission på ditt kundkonto i Mina Sidor. Begär utbetalning till ditt bankkonto via Mina Sidor eller handla för din kommission i våra butiker.

Hur länge säljs mina varor?

Dina varor ligger ute till försäljning i butik eller online i 30 dagar (60 dagar för ARKIVET Premium).

Vad händer om mina varor inte blir sålda?

Efter försäljningsperiodens slut har du 7 dagar på dig att hämta ut osålda varor i butik. Du ansvarar själv för att hålla koll på när dina osålda varor måste hämtas ut. Om en vara inte hämtas inom 7 dagar efter försäljningsperiodens slut övergår äganderätten till varan till ARKIVET. Du kan följa din försäljning på Mina Sidor.

Har du fler frågor? Se vår fullständiga FAQ här.

Se våra allmänna villkor här.