INLÄMNING

Tillsammans med våra kunder gör vi det enkelt och roligt att handla och sälja secondhand. Välkommen in i våra butiker i Stockholm & Göteborg för att lämna in kläder, skor & accessoarer du inte längre använder.

HUR GÅR INLÄMNINGEN TILL?

1. RENSA
Rensa garderoben på sådant du inte längre använder. Vi tar emot det som fortfarande är i bra skick, modernt och i säsong. Det du lämnar in bör inte vara mer än 2-3 år gammalt. Ta del av våra aktuella inlämningstips och följ oss på Instagram @arkivetsthlm för inspiration och uppdateringar på vad som säljer bäst just nu.

2. LÄMNA
Du behöver skapa ett digitalt kundkonto på Mina Sidor inför din inlämning. Skapa ditt digitala kundkonto här.
Kom till våra butiker på drop-in eller boka tid för inlämning här. Vi har inlämningsdiskar i varje butik där våra experter inom klädvärdering tar emot och värderar dina varor direkt på plats. Dina varor ligger ute till försäljning i 30 dagar.

3. ARKIVA
En såld vara ger dig 40% av försäljningspriset. Använd din kommission till att handla i butik eller få utbetalning till ditt bankkonto via Mina Sidor. På Mina Sidor kan du även följa din försäljning.

 • Om du är under 18 år behöver du en vårdnadshavares skriftliga medgivande vid inlämning av kläder på Arkivet. Skriv ut och fyll i vår medgivandeblankett här och lämna in vid din inlämning.
 • Ibland kan det vara kö till inlämningen, var beredd på att det kan ta lite tid om du kommer på drop-in. Observera att du inte kan lämna en påse i kassan i väntan på din tur och komma tillbaka senare.

VAD KAN DU LÄMNA IN?

Vi tar in kläder, skor och accessoarer och blandar kända märken med guldkorn från kedjorna. Följ vår checklista nedan inför din inlämning.

 • Lämna in det du själv skulle kunna tänka dig att köpa. Plaggen ska återspegla rådande trend och säsong samt vara modernt och i bra skick.
 • Det du lämnar in bör inte vara mer än 2-3 år gammalt.
 • Sortera bort det som är fläckigt, trasigt eller nopprigt.
 • Tvätta dina kläder inför din inlämning. Har de legat en tid i garderoben kan de behöva tvättas om.
 • Rengör skor som du vill lämna in.
 • Ta med dig max 20 artiklar per inlämning.
 • Vi tar inte emot: Träningskläder, natt- och underkläder, badkläder, vintageplagg, retrokläder, bröllops- och balklänningar samt äkta päls (fuskpäls går bra).

FÖRSÄLJNING & KOMMISSION

Vi säljer på kommission vilket betyder att du som kund får betalt i efterhand för de varor som sålts. En såld vara ger dig 40% av försäljningspriset. Vi tar emot kläder, skor och accessoarer som vi värderar till ett maximalt försäljningspris enligt:

 • Väskor: 9 995 SEK
 • Ytterkläder: 4 995 SEK
 • Övrigt: 2 995 SEK

De varor vi tar in registreras, prismärks efter skick och aktualitet och ligger sedan ute till försäljning i butik eller online i 30 dagar. Du ansvarar själv som kund för att hämta osålda varor om du vill ha dem tillbaka. Om en vara inte hämtas inom 7 dagar efter försäljningsperiodens slut övergår äganderätten till varan till Arkivet.

Innestående försäljningskommission kan hämtas ut i 24 månader från inlämningsdatum av varorna som den avser. Därefter förfaller Inlämningskundens försäljningskommission till Arkivet. Försäljningskommissionen kan användas för att handla i Arkivets butiker eller betalas ut till ditt bankkonto via Mina Sidor.

Ta del av våra fullständiga villkor här.

INLÄMNINGENS ÖPPETTIDER

VASASTAN & ÖSTERMALM
Mån-fre: 11.00-17.45
Lör-sön: Stängt

GÖTEBORG
Mån-fre: 11.00-17.45
Lör-sön: Stängt

SERGEL
Mån-fre: 11.00-18.30
Lör: 11.00-16.30 (lunchstängt 12.15-13.00)
Sön: Stängt

Vänligen se vår kontaktsida för mer kontaktinformation och respektive butiks öppettider.