RETURPOLICY

For the english version of our return policy, click here.

VILL DU RETURNERA?

Vi hoppas verkligen att du älskar dina godbitar lika mycket som vi gör. Vi förstår att man av olika anledningar kan behöva returnera sådant som beställts online men vill uppmana våra kunder att inte returnera i onödan. Returer är kostsamma för klimatet då de ökar antalet godstransporter, förbrukningen av förpackningsmaterial och utsläpp vid konsumenters transport till utlämningsstället. Genom att konsumera medvetet kan vi tillsammans minimera miljöskadan som sker vid returer.

Om du av någon anledning skulle vilja göra en retur har du som handlar hos Arkivet.com alltid rätt att ångra ditt köp och returnera varan inom fjorton (14) dagar från att den levererades hem till dig, respektive hämtades ut av dig. Observera att det här inte gäller när du handlar i våra fysiska butiker.

Vid en retur på grund av din ångerrätt ska varan vara oanvänd, etiketten ska sitta kvar på artikeln och varan ska returneras i samma emballage som den levererades i. 

Hur du returnerar en vara beror på vilket leveranssätt du valde för att ta emot varan, som beskrivs nedan.

Eventuella kostnader för den ursprungliga leveransen av varan, eventuella returkostnader (se nedan), och eventuella straff- samt administrativa avgifter á 199 SEK p.g.a. att en vara inte hämtats ut dras av från din återbetalning för varan. För mer information, se “Återbetalning” i avsnitt 10 av Arkivets allmänna villkor.

RETUR PÅ ARKIVET SERGEL

Om du valde att hämta upp din beställning på ARKIVET Sergel är det även där du returnerar din beställning.

Vänligen se Sergelbutikens kontaktinformation och öppettider här. Observera att du inte kan returnera din order i våra andra butiker.

Pris för retur i butik är 39kr.

RETUR MED POSTNORD VARUBREV ELLER MYPACK COLLECT

Om din order levererades med PostNord ber vi dig att använda den förprintade retursedel som fanns med vid leveransen.

Pris för retur med Varubrev är 49kr. Pris för retur med MyPack Collect är 88kr.

RETUR MED EARLY BIRD

I samband med leveransen av din försändelse ska du ha fått ett SMS från Early Bird. I SMSet finns en länk där du bokar returen. Om du saknar länken, vänligen kontakta Early Birds kundservice. För kontaktinformation till Early Bird, vänligen läs här.

Priset för retur med Early Bird är 45kr.

OM DU HAR FRÅGOR ELLER BEHÖVER ASSISTANS

Om du har frågor om returprocessen, behöver en ny retursedel eller behöver någon annan hjälp från oss med att hantera din retur är du välkommen att vända dig till vår kundservice, kundservice@arkivet.com

Senast ändrad: 2023-09-25