LEVERANS- & RETURPOLICY

For the english version of our Delivery & Return Policy, click here.

LEVERANSPOLICY

Vid köp av varor på arkivet.com kan du som kund välja mellan de leveransmetoder som erbjuds vid betalningsprocessen i kassan. Vi erbjuder frakt inom hela Sverige och varan skickas med det leveranssätt du valt i kassan. Beroende på var du bor, paketets vikt, pris och storlek kan du välja mellan att hämta ditt paket på ARKIVET Sergel eller få transport till postlåda, till dörren eller till ombud.

Leveranskostnaden för en beställning beror på vilket leveransalternativ du väljer. De leveransalternativ som erbjuds, liksom kostnad och leveranstid för respektive alternativ, anges tydligt i beställningsprocessen i kassan.

Beställningar som överstiger 3 000 SEK kan enbart levereras med DHL eller hämtas på ARKIVET Sergel. Beställningar som levereras med DHL levereras till DHL Servicepoint (ombud) inom 1-4 arbetsdagar och omfattas automatiskt av DHL Freight försäkring. Hela orderbeloppet är försäkrat fram tills att du mottagit paketet.

När vi har bokat leverans av varan skickar vi ett e-postmeddelande till dig med bekräftelse på vilket leveransalternativ du har valt; spårningsinformation (vid transport av varan) och information om eventuella särskilda förutsättningar som gäller för leveransalternativet, till exempel öppettider för upphämtning i butik. Om varan ska transporteras kommer transportleverantören att kommunicera förväntat leveransdatum till dig.

Vi strävar efter att skicka beställningar så snart som möjligt och vårt mål är att varor ska levereras inom 1-5 arbetsdagar efter att vi har bekräftat beställningen. Även om vi strävar efter att leverera inom meddelade tidsramar kan leveranser på grund av oväntade händelser ta längre tid. Om leveranstiden mot förmodan skulle överskrida 14 dagar har du som kund rätt att häva köpet. Om du inte får din beställning på förväntat leveransdatum bör du kontakta oss på kundservice@arkivet.com så snart som möjligt.

UPPHÄMTNING

När en vara finns tillgänglig för upphämtning på ARKIVET Sergel eller DHL Servicepoint behöver du hämta ut ditt paket inom 14 dagar. När en vara som beställts med PostNord finns tillgänglig för upphämtning på utlämningsställe behöver du hämta ut ditt paket inom 7 dagar.

Om en vara inte hämtas inom 14 respektive 7 dagar hävs köpet, och varan skickas tillbaka till oss. Vid utebliven uthätmning av varor får du som kund kostnaden för själva varan återbetald, med avdrag för leveranskostnaden, kostnaden för retur av varan och straffavgift á 199 SEK. För mer information, se “Leverans” och “Återbetalning” i avsnitt 10 av ARKIVET’s allmänna villkor.

VILL DU RETURNERA?

Vi hoppas verkligen att du älskar dina godbitar lika mycket som vi gör. Vi förstår att man av olika anledningar kan behöva returnera sådant som beställts online men vill uppmana våra kunder att inte returnera i onödan. Returer är kostsamma för klimatet då de ökar antalet godstransporter, förbrukningen av förpackningsmaterial och utsläpp vid konsumenters transport till utlämningsstället. Genom att konsumera medvetet kan vi tillsammans minimera miljöskadan som sker vid returer.

RETURPOLICY

Om du av någon anledning skulle vilja göra en retur har du som handlar hos Arkivet.com alltid rätt att ångra ditt köp och returnera varan inom 14 dagar från att den levererades hem till dig, respektive hämtades ut av dig. Observera att det här inte gäller när du handlar i våra fysiska butiker.

Vid en retur på grund av din ångerrätt ska varan vara oanvänd, etiketten ska sitta kvar på artikeln och varan ska returneras i samma emballage som den levererades i. Hur du returnerar en vara beror på vilket leveranssätt du valde för att ta emot varan, som beskrivs nedan.

Eventuella kostnader för den ursprungliga leveransen av varan, eventuella returkostnader (se nedan), och eventuella straff- samt administrativa avgifter á 199 SEK p.g.a. att en vara inte hämtats ut dras av från din återbetalning för varan. För mer information, se “Återbetalning” i avsnitt 10 av ARKIVET’s allmänna villkor.

RETUR PÅ ARKIVET SERGEL

Om du valde att hämta upp din beställning på ARKIVET Sergel är det även där du returnerar din beställning. Vänligen se Sergelbutikens kontaktinformation och öppettider här. Observera att du inte kan returnera din order i våra andra butiker.

Att returnera i butik är kostnadsfritt.

RETUR MED POSTNORD VARUBREV ELLER MYPACK COLLECT

Om din order levererades med PostNord ber vi dig att använda den förprintade retursedel som fanns med vid leveransen.

Pris för retur med Varubrev är 49 SEK. Pris för retur med MyPack Collect är 88 SEK.

RETUR MED EARLY BIRD

I samband med leveransen av din försändelse ska du ha fått ett SMS från Early Bird. I SMSet finns en länk där du bokar returen. Om du saknar länken, vänligen kontakta Early Birds kundservice. För kontaktinformation till Early Bird, vänligen läs här.

Priset för retur med Early Bird är 45 SEK.

RETUR MED DHL

Om din order har levererats med DHL till DHL Servicepoint ber vi dig använda den förprintade retursedeln som fanns med i paketet vid leveransen. Returnera din beställning genom att lämna in ditt paket till närmsta DHL ServicePoint (ombud). För information om vart du hittar närmsta DHL ServicePoint, vänligen klicka här.

Pris för retur med DHL är 150 SEK.

RETUR TILL ARKIVET PREMIUM

För returer av väskor till ARKIVET Premium gäller villkoren ovan.

OM DU HAR FRÅGOR ELLER BEHÖVER ASSISTANS

Om du har frågor om leverans- eller returprocessen, behöver en ny retursedel eller behöver någon annan hjälp från oss med att hantera din leverans eller retur är du välkommen att vända dig till vår kundservice, kundservice@arkivet.com

För vanliga frågor kring leverans och returer, se här.

Senast ändrad: 2024-04-17